Talán eszedbe sem jut, de a napszemüveg ősszel nem csak divatos, hanem egy nagyon hasznos kiegészítő is lehet a mindennapokban. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha már elmúlt a nyári hőség, a napszemüveg szezonja is leáldozott, és elrakhatjuk júniusig.

Miért hordj minden évszakban napszemcsit?

Az UV sugárzás káros hatásairól leginkább csak a nyári hónapokban hallunk, azonban nem csak a leégés miatt kell óvatosnak lennünk, hanem a szemünk egészségének megőrzése érdekében is. Mivel a szemünk minden tekintetben sokkal érzékenyebb a bőrünknél, ezért még az enyhébb napsugarak is ártalmasak lehetnek. A látásunk egészségének megőrzése érdekében fontos, hogy jó minőségű napszemüveget válasszunk.

Ráadásul a látási viszonyok ebben az időszakban is nagyon szélsőségesek lehetnek. Általános jelenség, hogy délután a nap fénye visszatükröződik az épületekről vagy az aszfaltról és szinte teljesen elvakít minket. Az autóvezetőknek pedig ez különösen veszélyes, hiszen pillanatok alatt balesetet szenvedhetnek.

Milyen a jó napszemüveg?

Mindenképpen figyelj az UV védelmi besorolásra. Az UV400 minősítéssel rendelkező napszemüvegek nyújtanak csak megfelelő védelmet a szemednek. Az ennél alacsonyabb értékkel rendelkezők pedig akár még veszélyesek is lehetnek. A tökéletes látás érdekében pedig érdemes a polarizált lencséket keresned, hogy a legrosszabb viszonyok között is lásd, hogy merre tartasz.

Ősszel a nyári csillogás után próbálj ki valami újat, és hagyd otthon színes műanyag, vagy fémkeretes napszemcsiket. Újíts be egy laza fából készült darabbal. Ezzel nemcsak a stílusodat dobhatod fel, hanem közelebb hozhatod magadhoz a természetet, és még a fenntartható divat érdekében is teszel.

Nézz szét a webáruházunkban, és találd meg a stílusodhoz leginkább illőt. Minden darab a bútorgyártás során visszamaradt fából készül, és természetesen UV400 védelemmel rendelkezik. Annak érdekében pedig, hogy minden helyzetben tökéletesen láss, az összes napszemüveg polarizált lencséket kap.